Hur du väljer rätt detaljkonst till vardagsrummet

Konst kan vara det som får resten av hemmet att se fint ut. Det är ett perfekt sätt att lägga till lite extra personlighet och verkligen få ditt hem att verka personligt. Så det är vettigt att spendera lite tid på att tänka ut vad du verkligen vill utstråla. Det finns ingen bestämd lista med regler över hur man väljer konst till vardagsrummet, så du har gott om möjligheter. Letar du efter lite inspiration? Kika då på dessa idéer.

Vilken slags effekt satsar du på i ditt vardagsrum? Hur vill du att hemmet ska kännas? Dessa är viktiga frågor att börja med.

Hitta en utgångspunkt

Har du en vacker tavla, bilder från din häftiga golfresa med Golfbreaks eller ett fotografi som du absolut älskar? Om du har det så har du redan en bra start med något du gillar. Om du inte har det bör du hitta något annat som du tycker om och kan bindra resten av hemmet runt. Det skulle t.ex. kunna vara sköna sängkläder från Georg Jensen Damask till sovrummet med ett snyggt mönster. Vad du än väljer kan det här stycket vara den ankarpunkt som du kan använda som grund till allt annat. Du kan samordna nya konstverk och inredning som du väljer ut med din utgångspunkt i åtanke. Oavsett om du vill göra ett eklektiskt eller sammanhängande intryck säkerställer ett ankarstycke att slutresultatet blir sammanhängande och talar till din unika personliga stil.

Praktisk och perfekt stil

Ibland balanserar de bästa vardagsrumsidéerna idéer och funktion för att skapa snygga, bekväma utrymmen som gör det mesta av varje rum. Om ditt vardagsrum t.ex. är lite mörkt på grund av att det inte får mycket naturligt ljus, kan du använda speglar och skulpturala lampor som ger rummet både stil och ljus. Om ditt vardagsrum är något mindre kan du istället fokusera på att plocka ut små, kraftfulla verk och designsaker som bidrar till dekorationskänslan och fortfarande ser bra ut i ett litet utrymme. Det skulle t.ex. kunna vara en praktisk och snygg stege från Stegfabriken. En sådan kan skapa en häftig kontrast i en annars feminin design och samtidigt vara riktigt praktisk.

Följ hjärta

Det är i slutändan din lycka som är viktigast. Men när du ska välja konst till ditt vardagsrum är det viktigt att fokusera på dekorativa föremål och konstverk som ger dig glädje. Om du älskar hur ett enkelt svartvitt fotografi ser ut bör du använda detta som utgångspunkt till att hitta en samling vackra bilder som du kan hänga på väggarna. Om du vill skapa en rolig, livlig känsla i vardagsrummet till när du ska anordna fester och mysigt umgänge med vänner kanske du hellre dock vill välja lite färgstarka tryck med en lite livligare känsla. Allt handlar om vad du är ute efter – så följ hjärtat i ditt beslut och ta inte allt på för stort allvar. Du kan alltid ändra runt till du blir helt nöjd. Lycka till på din inredningsresa!