Godkända airboards

Kanske har du precis kommit hem från butiken där du nu har varit och inhandlat din efterlängtade airboard. Du har gått och spanat på den länge, men kanske varit lite osäker på om det verkligen är något för dig. Du har hört diverse skräckhistorier om att de har börjat brinna och du har då tvekat lite extra. Killen i butiken har dock försäkrat dig om att så länge som man laddar den rätt så finns det absolut inget att oroa sig för. I Sverige så säljs det bara godkända airboards och det är om man beställer direkt på nätet som problemen uppstår eftersom det inte finns någon kontroll här. Du känner att du har gjort ett mycket bra val och din airboard är otroligt snygg. Men nu kanske du vill ha lite tips på hur du ska komma igång?

Hitta godkända airboards på https://www.airboardpro.se/ och https://hoverboard.se/

En airboard, kan kort och gott beskrivas som en slags självbalanserande scooter. Det som många tycker är lite svårt just när det gäller att lära sig att åka airboard är att man inte har något att hålla sig i. Man måste se till att verkligen hålla balansen med hela kroppen när man står på brädan. Men innan du hoppar på så måste du se till att din airboard är laddad. Det är nämligen genom ett batteri som airboarden får sin kraft och du kommer inte att komma många meter om den är oladdad.

När man är nybörjare så kan det svåraste momentet vara att faktiskt kliva på airboarden. Därför är det bra att se till att ens fötter placeras är så nära hjulen som möjligt. Ett stort misstag som många gör är att de har sina fötter för nära varandra och det blir då mycket svårare att hålla balansen. När din ena fot är på så kliver du även på med den andra och sen försöker du slappna av och stå som vanligt. Detta kanske är lättare sagt än gjort i början. Ofta spänner man sig, vilket kan leda till att man vinglar fram och tillbaka och kanske till och med faller. För att det ska fungera är det viktigt att man kan slappna av. Håll blicken framåt och bara stå och försök att inte röra dig. Detta är knepet för att lära känna din airboard.

När du sedan är redo att börja röra dig framåt på din airboard, så måste du luta dig framåt lite, lite. Var bara försiktig så du inte lutar dig för mycket för då kommer du troligtvis att falla av, eller känna att det går för fort. När du vill svänga så ska du vrida kroppen framåt genom att röra motsatt fot framåt. Om du vill svänga till höger så knuffar du fram vänster fot. Eftersom din högra fot inte kommer att röra sig så kommer du att ändra riktning åt höger. När det är dags för skarpare svängar så kan du sätta den foten som i vanliga fall inte rör sig bakåt en aning. Detta gör du genom att trycka ner din häl. Det är även så här man gör om man vill snurra runt, vilket troligtvis blir nästa moment som du vill prova.